Kræftforeningen De Aktive

Rehabiliteringen af kræftpatieneter er stadig et forsømt område på trods af forskellige kræftplaners anbefalinger og utallige danske og internationale videnskabelige undersøgelsers påvisninger af, at det virker både livsforlængende og livsforbedrende, når kræftpatienter aktivt involverer sig i deres egen behandling.

Forskningen og erfaringer fra f.eks. projekt ” Krop og Kræft ” på Rigshospitalet viser, at fysisk træning mindsker kemoterapiens bivirkninger og øger patienternes kondition og energiniveau. Træningen har desuden en positiv effekt på det mentale plan, idet symptomer på angst og depression reduceres.

Nyere forskningsresultater ( Cancer and Physical Activity, Kræftens Bekæmpelse, 2004 ) dokumenterer endvidere, at fysisk aktivitet kan forebygge tilbagefald af sygdommen.

Vi er en gruppe kræftpatienter, der d. 14 juni stiftede en ny uafhængig kræftforening på Sjælland. Kræftforeningen De Aktive satser først og fremmest på genoptræning af nuværende og tidligere kræftpatienter, under såvel som efter endt behandling.

Derudover har foreningen planer om opstart af selvhjælpsgrupper og håber i det hele taget at udbygge aktiviteterne fortløbende i overenstemmelse med vedtægterne, iflg. hvilke et af foreningens formål er, at øge patienternes livskvalitet.

For yderligere information henviser jeg til foreningens hjemmeside

www.deaktive.dk

Reklamer

En kommentar to “Kræftforeningen De Aktive”

  1. Carina, Tuttepigen :o) Says:

    Hej Kamilla,

    SUPER idé! Jeg kan kun støtte op omkring det og give jer ret i de som du skriver. Jeg savner selv her i forløbet noget af det som I er inde på.
    Ser frem til at høre mere om det når I kommer op og stå :o)

    -Carina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: